Noticias

Contenido de tabla

Nota de Premsa, Barcelona 13 de maig 2020

Escola de Vida Poblenou és un projecte social que vol continuar
en el barri i ajornar el desnonament.

L’Associació Escola de Vida, manté un local en una planta baixa al carrer Pellaires, enfront de Palo Alto(Barcelona). Des de fa 3 anys desenvolupen activitats de tipus social i cultural en una zona del Poblenou: Front Marítim i Diagonal Mar, on no hi ha un projecte com aquest, que potencií la creativitat des de la edat primerenca.

Escola de Vida va néixer en 2015 per a desenvolupar activitats relacionades amb la mar i la vela, restauració i navegació de vaixells, construcció d’instruments musicals, excursions a la muntanya i organització de casals d’estiu. En el 2017, Marieliza Vargas i Ronald Portillo, van continuar amb el projecte quan els promotors van decidir deixar-lo. Van registrar l’associació, i van ampliar el ventall d’activitats. La ciutadania del Poblenou ha estat molt receptiva amb aquesta iniciativa.

En aquest actual període de confinament, han hagut de suspendre les activitats. I a finals de març van demanar a la immobiliària CIDEB, una rebaixa o ajornament del pagament de lloguer. Però la resposta de la immobiliària va ser la “No renovació del contracte” i el lliurament de les claus el 30 d’abril. No han volgut negociar cap acord i es veuen obligats a abandonar l’espai per al 29 de maig, com ho contempla el contracte.

Ells demanen poder continuar -almenys- fins a finals d’agost, per a poder respondre als seus deutes i treure ordenadament les seves coses del local, i traslladar-se a un altre lloc, en similars condicions.

S’han posat en contacte amb l’Ajuntament, amb una carta dirigida a l’alcaldessa 
Ada Colau, i a la responsable tècnica del barri, demanant ajuda per a aconseguir un ajornament d’aquest desnonament, i per a demanar la possibilitat de continuar les seves activitats en la part de Palo Alto (gestionat per l’ajuntament, i en el qual hi ha una part lliure) i de manera provisional als Centres Cívics del Districte, perquè els agradaria continuar, encara que fos de forma reduïda, ajustada a les mesures sanitàries. Volen oferir un nou Casal de Estiu (a partir de juliol) i alguns tallers presencials de skate i rap.

També estan buscant ajuda financera en el districte i a través del veïnatge del Poblenou per a poder continuar els seus projectes en aquesta zona, i poder cobrir les despeses generades en aquesta etapa de congelació d’activitats. La seva associació no té ànim de lucre, però ha de cobrir despeses fixes, impostos, materials i assumir el cost d’un nou local.

Fins ara, de la seva activitat s’han beneficiat més de 600 nenes, nens i joves, tant els que han passat per l’espai, com en les seves activitats en diferents llocs. Han participat en l’àmbit cultural, social i de solidaritat, com a diverses festes del barri. Han organitzat casals temporals amb col·lectius d’exclusió social. Han realitzat tallers en el Traster de Ca Ricart, amb la Taula Eix Pere IV. Van participar en Associa’t en la Festa de la Mercè en la Plaça Catalunya, oferint concerts, tallers de RAP Ritme i poesia. Han desenvolupat classes de skate, amb entitats educatives del barri del Poblenou. Recentment havien celebrat el seu primer 
Fest Escola de Vida, un esdeveniment lliure de “adult-centrisme” i de residus, concerts de RAP educatius per a les nenes i els nens, i han creat una espècie de “Tribu de la Escola de Vida”.

Van posar en marxa aliances amb artistes, actors, cantants, músics, Djs, productors, terapeutes, monitores i monitors, professionals diversos, educadors i amb entitats culturals i privades, com l’associació Fabrica del Front Marítim, Fundació Pere Tarrés, Barcelona Activa, Tàndem Social, Mini Makers, Terram Bioconstrucció, Palo Alto, entre altres. En el 2018 el seu projecte empresarial va quedar finalista en el programa de emprenedoria social i solidària de Barcelona Activa.

Durant el confinament han dut a terme un projecte audiovisual, anomenat “TOT ANIRÀ BÉ” que té com a resultat un videoclip, en el qual han participat més de 20 famílies, 13 nens i nenes, que han alçat la veu en un cant de transformació per què també tenen dret fer tinguts en compte. Mireu el Videoclip, en el següent enllaç:
https://youtu.be/lVSi_trtNvI

El local d’Escola de Vida está situat a Pellaires, 33 Bajos, 2. Poblenou. Barcelona.

Per a més informació, truqueu al 622152333.

Contacte mail: tallersescoladevida@gmail.com.

www.tallersescoladevida.com

Al seu facebook podreu trobar fotos : https://www.facebook.com/esdevida/

Primer vídeo promocional de la “Tribu de Escola de Vida” https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=V4QGQFc3otY&feature=emb_logo

associació món comunicació
Concili de Trento 42, 5º Barcelona 08018 Tels. 34 933 070 524 i 656920567
amoncomunicacio@gmail.com

                                                          Barcelona, 13 de mayo del 2020

 

NOTA DE PRENSA

INMOBILIARIA DESALOJA ENTIDAD CULTURAL
Y EDUCATIVA DEL POBLENOU

 

La entidad, Escola de Vida, deberá entregar las llaves el 29 de mayo, debido al impago durante los meses de confinamiento

 

La Escola de Vida, entidad sin ánimo de lucro y autofinanciada que trabaja con niños y jóvenes del distrito de Sant Martí ha recibido el comunicado de inminente desalojo debido al impago producido como consecuencia de la suspensión de actividades en el marco del Estado de Alarma.

La inmobiliaria, intermediaria de una persona particular a la que los arrendatarios no tienen acceso, ha informado que como consecuencia de este impago se decide no renovar el contrato que venció el 09 de mayo y se ha reafirmado en la no voluntad de mínimo acuerdo que permita prorrogar unos meses el desalojo y facilitar un cierre organizado y digno.

La Escola de Vida afirma haber cumplido puntualmente con todos los pagos y responsabilidades hasta que el confinamiento los dejó súbitamente sin ingresos y ha manifestado a la inmobiliaria su voluntad de ponerse al día en los pagos al más corto tiempo posible.

Esta situación se produce en medio de una crisis sanitaria y humanitaria que está poniendo en evidencia la necesidad de modelos alternativos de consumo, educación y  convivencia; valores que entre otros son el eje del proyecto educativo de la Escola de Vida. Su cierre intempestivo supondrá cancelar o dejar en suspenso un proyecto que viene aportando activamente a los barrios, las escuelas y el tejido social, especialmente de los barrios de Poblenou y Front Maritim.

La comunidad del barrio ha manifestado su preocupación y tristeza de que proyectos que apuestan por la sostenibilidad, paradójicamente, no sean protegidos por un marco legal e institucional que les permita ser sostenibles en una ciudad como Barcelona, que según sus planes de acción apuesta por estos valores.

La Escola de Vida se encuentra actualmente buscando alternativas de apoyo institucional que les permita dar continuidad a un proyecto que es suyo, pero sobre todo de la juventud e infancia del distrito de Sant Martí.

 

Se ruega su difusión inmediata.  Contacto: www.tallersescoladevida.com

622152333 – 684270600  / tallersescoladevida@gmail.com

 

Proyectos realizados:

 

 

 

Línia 

 
La primera xarxa de periòdics de proximitat del país. Tota la informació dels barris de Barcelona i l’àrea metropolitana en 19 edicions locals.
 
L’Escola de Vida Poblenou lluita per salvar el seu projecte

L’Escola de Vida Poblenou és un projecte social que des del 2015 organitza activitats socials i culturals per a nens a la zona del Front Marítim i Diagonal Mar, on té un local al carrer Pellaires, a davant del recinte del Palo Alto. Ara l’entitat passa per un moment molt delicat, ja que podria ser desnonada del seu local d’aquí a pocs dies.

La pandèmia del coronavirus va obligar als actuals responsables –Marieliza Vargas i Ronald Portillo, que lideren el projecte des del 2017– a suspendre totes les activitats que organitzen, que estan relacionades amb el mar i la vela, la restauració i la navegació de vaixells, la construcció d’instruments musicals, excursions a la muntanya i l’organització de casals d’estiu. El 2018 van quedar finalistes en el programa d’emprenedoria social i solidària de Barcelona Activa.

La situació va provocar que a finals de març Vargas i Portillo demanessin una rebaixa o un ajornament del lloguer. La resposta de la immobiliària, denuncien, va ser que no se’ls renovaria el contracte, que s’acabava a l’abril, i que el dia 30 del mes passat havien d’entregar les claus. Ara, segons el contracte, han de deixar el local el pròxim 29 de maig, però demanen poder-hi seguir fins a l’agost per poder trobar un altre local amb condicions similars i respondre dels seus deutes.

CARTA A COLAU
Per mirar de trobar una solució i poder salvar el projecte, Vargas i Portillo van enviar una carta a l’alcaldessa Colau per exposar-li la situació de l’Escola de Vida Poblenou. La resposta de l’alcaldia va arribar fa pocs dies i a la missiva se’ls informava que a través del Districte es contemplaria l’opció que puguin tenir un espai en la nova configuració del recinte del Palo Alto –ara aturada pel coronavirus–, on està previst que una part de l’espai sigui ocupat per diferents entitats del barri.

D’altra banda, des de l’Escola de Vida Poblenou també estan mirant de teixir aliances amb les entitats veïnals per poder tenir més força per denunciar la seva situació. De fet, des de la Taula Eix Pere IV, amb qui han fet activitats de forma conjunta, ja els han mostrat el seu suport en la seva reivindicació.

 

Queridas familias y comunidad Escola de Vida
 
Después de una gran historia y trayectoria del espacio que nació Escola de Vida hace ya 7 años con toda su evolución, inspiración cultural y co-creación desde la temprana edad con grandes experiencias creativas, de convivencia como la «Tribu de Escola de Vida»
 
Hemos acordado con la propietaria a través de la inmobiliaria que nos quedamos en el espacio del local de Calle Pellaires, 33 hasta finales de agosto. Con la condición de cubrir todos gastos implicados hasta el final de esta estadía.
 
Hemos realizado un video de presentación del espacio creativo, Pellaires,33.Podeís visualizarlo en el siguiente enlace:
 
 
Nos complace compartir en conmemoración del espacio, videoclips de RAP producidos con el grupo MALAMARA en Pellaires,33. Escola de Vida. Podeís visualizarlos en los siguientes enlaces:
 
 
Estaremos haciendo nuevas propuestas de forma itinerante, al aire libre y en algún espacio que nos dejen de manera puntual apartir de octubre. Mientras encontramos un nuevo espacio en el barrio.
Seguimos latiendo en un mismo pulso con nuestra Tribuuu!

L’Associació Escola de Vida, esta cercant un nou local al Poblenou

Posted on

Es dedica a activitats socials i culturals, sobre tot  dirigides a la infància del districte i organitzen una festa virtual en streaming, d‘agraïment pel suport rebut aquest divendres 5 de juny(*).

Marieliza Vargas i Ronald Portillo, la parella promotora del projecte estan molt contents, perquè podran continuar en la planta baixa del carrer Pellaires (junt al front de Palo Alto) fins al mes de setembre.  Han aconseguit que l’inmobiliaria que els volia desallotjar el 28 de maig es torni endarrere. També van rebre una resposta positiva per part de de l’alcaldessa Ada Colau, i de la tècnica del  Barri Front Marítim- Bac de Roda. Ara está sobre la taula la possibilitat de disposar d’un espai compartit a Palo Alto i de poder desenvolupar a algú casal d’estiu, a través dels centres cívics.

Escola de Vida que desenvolupa activitats socials i culturals per a tothom, però sobre tot  pels petits i adolescents del veïnatge,  va fer una crida a la ciutadania del districte per què durant la pandèmia del Covid 19 com mantenien  tancada la seva activitat van demanar a la inmobiliaria negociar el lloguer i aquesta va respondre amb la no renovació del contracte que tenien que tornar a subscriure pel mes de maig.  “Ens van mobilitzar de seguida -expliquen – després de saber la resposta positiva de pres, mares i veïns en general, que veien necessària la nostra activitat”.  De fet van iniciar una campanya d’ajuda que encara continua”. Volen continuar les seves activitats al 100% al setembre. De moment estan desenvolupant la campanya “Tot anira bé“, i esperem rebre ajudes a través de la Web de Gofundme.

Aviat també van aconseguir el suport de l’Associació de veïnes i veïns del Poblenou, de l’entitat Ens Plantem i de Barcelona Activa (participen en un programa d’emprenedoria social). BeTeVé va publicar un reportatge el dimecres 13 de maig, i Rosa de Diego, dels Matins de Radio 4 (emissora  que també està al Poblenou) els va fer una entrevista el 19 de maig. I l’emissora de TV local, La Veïnal, els va fer un reportatge un que podeu veure aquí baix.

Fins ara, de la seva activitat s’han beneficiat més de 600 nenes, nens i joves, tant els que han passat per l’espai, com en les seves activitats en diferents llocs. Han participat en l’àmbit cultural, social i de solidaritat, com a diverses festes del barri. Han organitzat casals temporals amb col·lectius d’exclusió social. Han realitzat tallers en el Traster de Ca Ricart, amb la Taula Eix Pere IV. Van participar en Associa’t en la Festa de la Mercè en la Plaça Catalunya, oferint concerts, tallers de RAP Ritme i poesia. Han desenvolupat classes de skate, amb entitats educatives del barri del Poblenou. Recentment havien celebrat el seu primer Fest Escola de Vida, un esdeveniment lliure de “adult-centrisme” i de residus, concerts de RAP educatius per a les nenes i els nens, i han creat una espècie de “Tribu de la Escola de Vida”.

Van posar en marxa aliances amb artistes, actors, cantants, músics, Djs, productors, terapeutes, monitores i monitors, professionals diversos, educadors i amb entitats culturals i privades, com l’associació Fabrica del Front Marítim, Fundació Pere Tarrés, Barcelona Activa, Tàndem Social, Mini Makers, Terram Bioconstrucció, Palo Alto, entre altres. En el 2018 el seu projecte empresarial va quedar finalista en el programa de emprenedoria social i solidària de Barcelona Activa.

(*) Aquest projecte, “Tot anirà bé” , que ha publicat La Veinal va ser realitzat per Escola de Vida durant el confinament, és un videoclip, en el qual han participat més de 20 famílies, 13 nens i nenes, que han alçat la veu en un cant de transformació per què també tenen dret fer tinguts en compte.

 

Facebook
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Follow by Email
Google+
https://tallersescoladevida.com/plan-de-accion">